Într-un interviu dat site-ului dvs. argumentam faptul că cei 32 de dinți ai omului justifică un tipar alimentar conform căruia în farfuria noastră ar trebui să existe mai mult de trei sferturi hrană vegetală, și mai puțin de un sfert hrană animală.
Aș dori să fac o completare și să vă spun că o alimentație preponderent vegetală a fost pusă în relație cu intestine mai lungi – afirmă cercetător Ștefan Manea, fondatorul HOFIGAL.
Japonezii, care păstrează raportul 85-15%, au cele mai lungi intestine din lume!
Știați că japonezii care consumă hrană tradițională, preponderent vegetală după raportul 85-15% au cele mai lungi intestine din lume? Acest lucru a fost descoperit de dr. Hiromi Shinya care vreme de 50 de ani a cercetat intestinele a zeci de mii de oameni și a observat că există o mare diferență între intestinele acestora și ale altor oameni de pe planetă.
Acest lucru se întâmplă datorită dietei japoneze care se bazează pe alimente de origine vegetală. Orezul brun, de exemplu, aliment tradițional japonez, are nevoie de mai mult timp pentru digestie decât cel rafinat din care s-au extras tărâțele și germenii. Datorită acestui lucru el nu va cauza o creștere bruscă a glucozei din sânge după fiecare masă, ci va fi eliberat lin, generând un flux constant de energie.
Mirosurile generate de intestinele îmbâcsite sunt cumplite
Avantajul unui asemenea tip de dietă este acela că nu va solicita exagerat organele digestive. Este extraordinar de important acest lucru pentru starea de bine a organismului, pentru că puseurile bruște de energie însoțite de scăderi la fel de bruște ne fac rău! Simțim nevoia să mâncăm compulsiv, ceva care să ne ridice energia imediat. Croassante, chipsuri, patiserie, toate-s la îndemână astăzi și alegerea lor ne face responsabili pentru problemele de sănătate pe care le vom acumula în timp.
Întrucât consumul de carne a crescut constant în ultimii 60 de ani, au apărut și o sumedenie de boli digestive, boli autoimune și au explodat cancerele. Mulți oameni simt o jenă puternică după ce au mâncat o cantitate mare de carne și apoi se confruntă cu probleme de constipație, scaune urât mirositoare, râgâit și reflux de acid. Sunt problemele pe care le are organismul când digeră carnea. Gunoaiele acumulate în intestine generează gaze nocive iar mirosurile emanate de intestinele murdare și îmbâcsite sunt cumplite!” – conchide interlocutorul nostru.
Ești interesat de o nutriție sănătoasă? atunci citește și articolul Păi ce? Croissantul crește în copac sau De ce nu pun țăranii sare-n mujdei?
Interviu realizat de Laura Dumitrache