Spunem că poate fi cu orice pentru că se poate folosi orice fel de fructe, piersici sau caise, căpşuni, cireşe sau vişine.
Îngheţata cu fructe se face uşor, nu necesită fierbere şi nu e nevoie nici de maşina specială pentru îngheţată.
Iată ce trebuie să faceţi:
- 500 grame de fructe se curăţă de sâmburi, de coji, apoi se mixează până se obţine o pastă
- se adaugă 100 ml lapte condensat şi o lingură de lichior sau rom, după gust
- separat se montează 200 ml frişcă, îndulcind-o
- prima compoziţie, cea cu fructe, se adaugă treptat peste frişcă, amestecând lent, de jos în sus, pentru a încorpora bine şi pentru a nu “deranja” prea mult frişca
- se pune totul într-o tăviţă de chec sau în alt vas şi se dă la rece, în congelator, pentru 4 – 5 ore
Asta-i tot, simplu şi rapid, potrivit pentru zilele de vară când n-avem nici măcar chef de reţete complicate şi de stat prea mult pe lângă foc.
S-aveţi poftă şi răcoare!
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vizualizări total 1,230, Vizualizări azi 1