VIAȚĂ ȘI OAMENI

Locuri în care copiii României n-au ce mânca seara

Comments (5)
 1. (puiu) barbalata mirela says:

  Articolul dumneavoastra este unul corect si la obiect. Este foarte trist ce se intampla, dar, din pacate foarte adevarat. Eu si sotul meu locuim in Bacau (datorita serviciului sotului meu), desi, de fel, suntem din Galati. In Moldova. Vedem mai tot timpul familii foarte sarace, mai ales la tara si cu multi copii. Ti se rupe sufletul. Cel mai trist este, insa, sa vezi cu, tatal, cel care ar trebui sa fie stalpul familiei, este “stalpul” propriei lui vieti, placeri: bautura, tigari, scandal. Copilaria unui astfel de copil este un cosmar. Si toata viata il va bantui. Nimeni (nici macar psihologii) si nimic nu ii va vindeca ranile. Cicatricile vor ramane pentru intotdeauna.
  Am insa o intrebare: de ce aceste familii fac copii cu duiumul? Sa imi fie cu iertare dar asta este credinta? frica de Dumnezeu? Cum ramane cu durerea copilului, cu traumele sale, fizice si psihice? Asta vrea Dumnezeu de la noi, de la ei? In nici un caz. Noi – OAMENII – suntem de vina. Pentru ca judecam, acceptam si nu facem nimic. Nepasarea isi spune cuvantul. Atat a noastra cat si a statului prin legile date si neaplicate asa cum trebuie (cele care, totusi, sunt bune).
  Da, saracia exista si va fi din ce in ce mai mare pentru ca ne place sa facem lucrurile pentru ca asa trebuie, inclusiv copii si nu pentru ca asa simtim, pentru ca ne dorim, pentru ca ne asumam responsabilitati.
  Pacat. Stiu ca multa lume nu este de acord cu mine si ma judeca. Dar…asta e ceea ce cred si imi asum.

  1. tereza says:

   d.na (puiu) barbalata mirela, parcà m-am auzit vorbind pe mine. si eu am ales sa nu am copii din mai multe motive. nu vreau sa divaghez, dar asa e! la noi lumea face unele alegeri pt cà asa trebuie, asa fac toti ! mai ales copii !ziceti cà và judecà lumea??? và cred! si pe mine! de 17 ani ( àstia sunt anii de cànd sunt càsàtorità)! culmea e cà mai ales cei nevoiasi aleg sa se inmulteascà pe negàndite!

 2. Goleanu Anisoara says:

  Nu sunt locuri de munca dar, copiii nu trebuie sa sufere din aceasta cauza. m vazut multe familii care trraiesc din alocatiile copiilor.Parintii sunt intretinuti din alocatiile destinate copiilor lor si nu e bine.Aceste familii trebuie sa -si caute de lucru, sa nu cumpere bautura si tigari din banii de hrana ai copilui lor.Sistemul social este invizibil la noi,angajatii stau prin birouri si intocmesc hartii. Trebuie sa iasa pe teren, sa identifice aceste familii si sa gaseasca solutii. Legile privin copiii din familiile defavorizate trebuie sa fie mai clare,astfel ca banii din alocatii sa fie folositi numai pentru ingrijirea lor.

 3. dumitrescu raluca says:

  Din pacate este un mare adevar in articol ,sunt dfoarte multi copii care se culca namancati ,mai ales in zonele defavorizate este groaznic

 4. FETIC BIANCA says:

  din pacate sunt multe cazuri de genu si la mine in sat sunt mai multe familii in situatia asta. Dar din pacate nepasarea sistemului in care traim isi spune cuvantul.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …