Se spune că ’’pielea frumoasă nu se demodează niciodată!’’
Nimic mai adevărat!
Pielea ridată, deshidratată și lipsită de strălucire este, de fapt, cea care mai adaugă niște ani înfățișării tale, ani pe care nu vrei să-i arăți!
Iată de ce industria cosmetică, unul dintre cele mai profitabile business-uri ale tuturor timpurilor, inovează continuu produse care se adresează îngrijirii exterioare și frumuseții.
În afară de aplicarea de loțiuni, geluri, creme – pe care te sfătuiesc să le alegi cu mare grijă, preferându-le pe cele naturale, pielea trebuie susținută și din interior printr-o bună hidratare și prin alimentație.
Apa trebuie să fie de bună calitate și din belșug și trebuie băută constant, de-a lungul întregii zile. În articolele ’’Setea este țipătul corpului partea 1’’ și ‚’’Setea este țipătul corpului, partea a-2-a’’, publicate pe site-ul AQUI AHORA, găsești toate argumentele.
Nutriționiștii Elena Popa și Georgiana Savu ne dau, în continuare, lista alimentelor de milioane!
Nu de lei, ci de calități!
Iată care este aceasta:
Spirulină, albuș de ou, curcan, pentru că au un aminoacid care este esențial pentru o bună producție de melanină. Această substanță te protejează de radiațiile atât de puternice vara, care favorizează cancerul de piele;
Ceaiul verde, pentru că are antioxidanți care limitează inflamațiile și inhibă cancerul de piele;
Uleiul de cocos. Introdu în obiceiurile tale de preparare a hranei folosirea uleiului de cocos, singurul din lumea vegetală care conține acizi grași ce determină o serie de reacții pozitive pentru organism, fiind puternic antimicrobian și antibacterian. Multă lume crede că e dulce și parfumat, motiv pentru care-l evită. Nici pe departe. Are un gust neutru și se solidifică la temperatura camerei ca și untul;
Somonul și creveții, pentru că antioxidanții lor te protejează de radiațiile ultraviolete;
Varză, busuioc, spanac, pentru că substanțele conținute protejează creierul, ochii și sistemul nervos central;
Avocado, care pe lângă conținutul în vitamine și minerale, conține și un antioxidant puternic, numit glutation. Peste 40.000 de lucrări medicale din întreaga lume arată rolul extraordinar al acestuia în încetinirea procesului de îmbătrânire, în imunitate și în mod special în detoxifierea ficatului. O piele sănătoasă și radiantă este mărturie a unui ficat sănătos;
Portocale, mandarine și dovleac pentru că tipul de antioxidanți conținut previne inflamațiile. În acest scop, consumă dovleacul copt sub formă de supă sau piure;
Roșii – crude, dar și fierte – pentru că au conținut ridicat de licopen care protejează pielea de disconfortul creat de soare. Află totul despre roșii din articolul ’’Roșiile, vitaminizante, antitumorale și diuretice’’ și prepară supa de roșii după metoda prezentată în articolul ‚ ’’Gazpacho – supa raw de roșii, darul zilelor toride de vară’’ ;
Morcovi, sfeclă și cartofi dulci pentru că au carotenoizi care se transformă în organism în vitamina A. Această vitamina extraordinară te ajută să ai ochi sănătoși, te protejează de cancer și de bolile de inimă, menține sănătatea dinților, iar pentru piele face pur și simplu minuni! O menține strălucitoare, hidratată și elastică, și luptă eficient cu ridurile și petele.
Nutriționiștii AQUI AHORA te ghidează permanent în menținerea sănătății celui mai mare organ al corpului – pielea – pentru că aceasta joacă un rol crucial în reglarea temperaturii întregului organism și în homeostazie.
Articol scris de Adriana Caranfil