Este unul dintre alimentele fundamentale, dar este folosit şi pentru curăţarea, tratarea şi bunăstarea pielii.
Deseori cumpărăm loţiuni şi creme scumpe, convinse că preţul ridicat poate fi o garanţie a efectului pe care-l dorim.
Dar sănătatea pielii începe din interior, de la alimentaţie, iar luminozitatea şi catifelarea tenului pot fi obţinute acasă, utilizând mult răspânditul orez.
Iată două moduri de a-l folosi:
- apa de orez – conţine compuşi vegetali importanţi – alantoina, acid ferulic şi inositol.
Alantoina face parte din majoritatea produselor cosmetice pe care le cumpărăm, are proprietăţi emoliente, cicatrizante, antiinflamatorii, hrăneşte şi curăţă pielea.
De aceea, apa de orez curăţă eficient, chiar şi în cutele din jurul gurii sau al nasului, eliminând toate impurităţile.
Este tonică, hrăneşte ţesutul, stimulează circulaţia, efectul final fiind un ten catifelat, elastic.
Cu ajutorul apei de orez se elimină petele apărute ca urmare a expunerii prelungite la soare, a vârstei sau ivite în urma problemelor hormonale.
Tot cu ajutorul apei de orez se hidratează tenul, poate fi folosită ca bază pentru orice mască, e suficient să adăugăm miere sau picături de lămâie şi vom curăţa, hidrata şi hrăni într-o singură mişcare.
Pentru a obţine apa de orez cu o concentraţie eficientă trebuie doar să punem la fiert 75 grame orez într-o singură cană de apă de 250 ml.
Se fierbe 15 minute, se scurge, apa se va folosi, după cum am spus mai sus, ca mască în combinaţie cu alte elemente sau chiar aşa cum e, aplicând-o pe faţă cu un disc demachiant.
- Nici boabele fierte de orez nu sunt de aruncat, dimpotrivă, le amestecăm cu o linguriţă miere, cu drojdie de bere sau lămâie, aplicăm masca pe faţă, lăsăm 20 minute, apoi clătim cu apă rece.
Dintr-o singură mână de orez putem avea două produse nemaipomenite pentru ten: apa de curăţat şi masca pentru hrănit pielea.
Nu e nevoie să cheltuim mult pe creme care au în compoziţie exact elementele pe care le conţin bietele boabe de orez, uitate pe nedrept pe rafturi.