E o supă minunată ce poate fi consumată şi rece.
E hrănitoare, uşor de făcut şi cu un aspect incredibil.
Iată ingredientele pentru 8 porţii:
- un kilogram şi jumătate de ardei
- 200 grame pulpă roşii
- două cepe
- doi morcovi
- doi – trei căţei de usturoi
- sare, piper, smântână după gust
Se coc ardeii, se curăţă de coajă, de seminţe şi se lasă în aşteptare, tăiaţi în felii mari. Se curăţă ceapa şi morcovul, se taie mărunt şi se pun la călit în ulei.
Se adaugă pulpa de roşii, se lasă un pic la clocot, se adaugă usturoiul tăiat mărunt. Vine rândul ardeilor să fie puşi în cratiţă, se lasă şi ei la fiert un pic, se condimentează cu sare şi piper după gust.
Se închide focul şi se pasează totul cu ajutorul unui blender, adăugând apă conform cu consistenţa pe care dorim să o avem.
Supa trebuie să fie cremoasă şi se poate servi cu smântână, chiar puţină brânză şi crutoane.
Articol scris de Iuliana Zamfir