Dovleacul, pe lângă gustul minunat şi aroma îmbietoare pe care o are, oferă organismului numeroase beneficii.
Nutriționistul AQUI AHORA, Georgiana Savu are numai cuvinte de laudă. Coaja groasă şi de culoare galben-portocalie este principalul indiciu al cantităţii mari de antioxidanţi şi beta-caroten pe care le conţine.
Consumă-l în stare crudă, deoarece este sărac în grăsimi şi calorii. Prepară-l sub formă de piureuri înăbuşite, salate sau supe, dar mai ales oferă-l copiilor sub formă de prăjituri și plăcinte cu dovleac.
Deoarece conține vitamina A, E, C, săruri minerale, hidraţi de carbon şi protide și reglează glicemia, previne cancerul, cataracta și ateroscleroza, nu trebuie să-ți lipsească din curele de toamnă!
Georgiana ne prezintă o rețetă de supă cremă cu grad de dificultate și timp de pregătire reduse.
Iată ingredientele de care ai nevoie:
- 8-10 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 500 g dovleac
- o roșie
- 3 linguri smântână
- sare și piper
- ulei de măsline
- 2 l supă de legume
Mod de preparare:
Într-o cratiță se iau și se călesc câțiva căței de usturoi în ulei de măsline după care se scot și se pun deoparte așteptându-și rândul. În același ulei se pune și ceapa tăiată cubulețe la călit până se înmoaie (4-5 min.), urmând apoi dovleacul tot cuburi, morcovul și la final o roşie decojită.
Se adaugă zeama de supă de legume, un praf de sare de Himalaya și un praf de piper, se acoperă și se lasă la fiert timp de 25-30 de minute la foc potrivit.
La final se transferă supa intr-un recipient, se adaugă 3 linguri de smantână și se blenduiește împreună cu usturoiul pentru o savoare intensă.
Se servește cu crutoane de pâine și se poate decora cu un praf de piper și puțin pătrunjel tocat mărunt.
Articol scris de Camelia Margineanu