Mazărea face parte din familia leguminoaselor, alături de linte și soia. Legumele reprezintă o sursă importantă de proteine vegetale și carbohidrați, asigură energia necesară și ne dăruiesc importante vitamine.
S-a calculat că doar 150 grame de mazăre asigură două treimi din necesarul nostru de vitamina C și K. Legumele sunt sățioase și țin sub control nivelul glicemiei, sunt ideale pentru cei care încearcă să slăbească sau pentru persoanele care suferă de diabet.
Rețetă de supă – cremă de mazăre
Știm să gătim mazărea, e foarte simplu, dar iată și ingredientele pentru o rețetă nouă, gustoasă și ușor de preparat:
- 500 grame de mazăre;
- un praz;
- ceapă;
- 5 linguri de smântână;
- sare, piper și ulei de măsline;
- câteva fâșii de bacon, dar poate fi servită și fără.
Mod de preparare
- se prăjesc feliile de bacon într-o tigaie, vor deveni crocante, atunci se scot pe o farfurie și se elimină grăsimea eliminată;
- în aceeași tigaie încă unsă se înăbușă prazul și ceapa tăiate rondele;
- se fierbe mazărea într-o cratiță cu jumătate litru apă, sare și piper;
- după ce au fiert boabele, se scurg, se răcoresc și se mixează până când totul devine o cremă;
- crema se adaugă în tigaia care așteaptă cu ceapa și prazul pregătite deja, se pune și smântâna, se amestecă delicat și supa e gata;
- se va servi în farfurii adânci, cu puțin bacon rumenit deasupra.
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vizualizări total 1,095, Vizualizări azi 1