De ce trebuie să iei vitamina C din 4 în 4 ore?

Banner Film Experience

vitamina-cNu vei fi niciodată bolnav și te vei simți excelent fizic cât și psihic, dacă iei din 4 în 4 ore vitamina C!

Folclorul pedagogic a reținut ideea profund corectă că vitamina C este atotputernică pentru sănătate! De generații întregi părinții le spun copiilor să mănânce fructe și legume deoarece acestea asigură organismului o constelație de substanțe care asigură creșterea și rezistența.

Bine ar fi dacă și ei înșiși ar face la fel!

Când am fost în China cu prilejul unei olimpiade, am fost uimit să constat că sportivilor li se dădeau din timp în timp doze de vitamina C, pentru a se împiedica formarea crampelor musculare. Sportivii chinezi au atins întotdeauna performanțe deosebite pentru că, pe lângă programul de viață, regimul lor alimentareste opera unor nutriționiști de calibru mondialcare dau importanța cuvenită fiecărei substanțe care intră în organism.

Ei bine, una dintre substanțele de bază pentru o sănătate completă, care era prezentă și în dieta unora dintre cei mai performanți sportivi ai lumii, era vitamina C – povestește Ștefan Manea, fondatorul HOFIGAL

De ce este atât de important să o luăm pe cale externă?

Pentru că noi nu putem sintetiza și nici stoca aceasta comoară vitaminică! Avem nevoie cam de 50-100 mg pe zi, doză pe care o putem lua direct din fructe și legume. Condiția este să facem asta zilnic, de-a lungul întregului an!

Secretul unei vieți lungi, lipsite de neplăcerile bolilor, constă în aportul regulat de vitamină C. O poți lua din pătrunjel, măceșe, morcovi, usturoi, kiwi, grapefruit, ananas, rucola etc.

O altă cale de aport constant de vitamina C de-a lungul întregii zile, în mod special în perioadele de iarnă, este cea furnizată de suplimentele alimentare. Niciodată din medicamente de sinteză – avertizează Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice – pentru că în procesul de fabricare se degradează sistemele enzimatice! Ar trebui luată o doză foarte mare, dacă se preferă această variantă,  de 1 până la 3 grame, iar pentru sportivi între 9 și 12 grame, dar nu este nici pe departe caleaoptimă de a-i furniza corpului aceastăvitamină, a cărei importanță a revoluționat medicina

A.D.Raiciu ne recomandă suplimentul alimentar Flavovit C, care se regăsește atât în varianta pentru copii, cât și pentru adulți. Suplimentul asigură protejarea aparatului cardiovascular, a ficatului, echilibrarea sistemului imunitar și crește rezistența organismului în special la persoanele vulnerabile – copii, vârstnici, fumători.

Persoanele supuse zilnic unui stres intens, intelectual sau fizic beneficiază cel mai mult de un asemenea suport.

Varianta pentru copii costă 5.92 de lei, iar cea pentru adulți 9.47 lei și pot fi comandate, dând click pe “Comandă acum”.

cumpara-acum1-1

Articol scris de Iuliana Zamfir / Sursa foto: epochtimes-romania.com


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

7 Responses

 1. o femeie says:

  Daca ne uitam in alimentatia traditionala romaneasca o sa vedem ca e plina de vitamina C: legume, fructe, varza, muraturi, patrunjel, sfecla, catina, urzici, leurda, aguride etc. Nu e nevoie sa trecem pe la spitzerie pentru vitamina C, si nici nu e nevoie de luat din 4 in 4 ore, ci de mancat zilnic alimente crude.

 2. FETIC BIANCA says:

  stiam ca vitamina C este una din vitaminele esentiale pt corpul uman . Dar nu stiam ca trebuie luata asa des fiind un supliment alimentar.

 3. Goleanu Anisoara says:

  Nu as lua capsule de vitamina C din 4 in 4 ore dar, as manca un fruct oricand. As putea servi cate o salata de 2-3 ori pe zi si as avea vitamina C din belsug. Obiceiul de a manca zilnic fructe si legume se formeaza in familie si e bine sa ne invatam copiii sa se hranesca cu aceste alimente.

 4. nu stiam ca din 4 in 4 ore? dar totusi nu e cam mult? intreb si eu

  • Vitamina C nu se stocheaza in organism, de aceea este necesar sa mancam la fiecare masa alimente proaspete care contin vitamina C. Insa alimentele nu ne furnizeaza cat avem nevoie, uneori si pana la 9000 mg / zi. Scrie si in articol.

 5. ghelbere elena says:

  Stiam ca vitamina C este importanta pentru sanatatea organismului. Eu in special o iau din fructe, cum ar fi lamaia.

 6. (puiu)barbalata mirela says:

  Stiam de importanta vitaminei C dar sa o iei asa de des in fiecare zi….asta nu.
  Personal mananc alimente cu un aport suficient de vitamina C dar nu in fiecare zi……iarna este nelipsita pt mine lamaia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + nine =