Reţeta este foarte veche, tradiţională pentru masa de zi cu zi a spaniolilor. Se pregăteşte rapid, place tuturor şi satură până şi copiii mofturoşi.
Se poate găti în mai multe feluri, în funcţie de ingrediente, dar cel mai răspândit mod este cel cu cartofi, ceapă şi ouă.
Ingredientele pentru tortilla spaniolă cu cartofi şi ouă proaspete
- un kg de cartofi
- 300 grame ceapă
- patru ouă proaspete
- un vârf de sare
- ulei de măsline
Modul de pregătire este simplu, după cum spuneam, menit să salveze o gospodină care trebuie să astâmpere rapid foamea celor dragi:
- se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe, se pot rade pe răzătoarea mare sau tăia fâşiuţe, după cum dorim;
- se prăjesc cartofii într-o tigaie încăpătoare, la foc mic, cu capac, astfel încât se vor înmuia bine, se foloseşte puţin ulei;
- între timp se curăţă ceapa, se spală şi se taie rondele;
- când cartofii sunt aproape gata se adaugă ceapa, un praf de sare, se mai lasă pe foc şi se amestecă până când se înmoaie şi ceapa;
- spargem ouăle într-un castron, le batem bine cu furculiţa, adăugăm un praf de sare şi, când totul e gata, adăugăm cartofii şi ceapa deasupra, în castron;
- amestecăm bine şi repunem totul în tigaia unsă cu ulei, tigaia trebuie să fie fierbinte, altfel se prinde tortilla şi va fi greu de întors;
- lăsăm să se coacă bine pe o parte, la foc mic, apoi răsturnăm cu ajutorul unui capac sau al unei farfurii potrivite.
În Spania se consumă tăiată în pătrate, alături de verdeţuri sau alte garnituri uşoare.
Articol scris de Iuliana Zamfir
Vizualizări total 431, Vizualizări azi 1