TIMP LIBER ȘI EVENIMENTE

Turism spiritual: Mănăstirea Prislop și mormântul părintelui Boca – galerie foto

Comments (18)
 1. ciubotaru doina says:

  am aflat nu de mult timp despre parintele arsenie boca sunt plecata din tara de 11ani sunt de loc din dorohoi botosani departe de locurile iubite de parinte am citit 2carti despre viata lui si am inceput sa l iubesc ca pe dumnezeu citesc cu mare dragoste rugaciunile care ni le trimiteti si va multumesc pot sa va laud pt initiativa d voastra noua celor de departe ne este de mare ajutor va rog sa nu ne abandonati niciodata

  1. adriana.caranfil says:

   AQUI AHORA nu numai ca nu va abandoneaza, dar va dedica multe editoriale. Citindu-ne, sperăm sa vă fim aproape. Va respectam truda!

 2. Aghinitei Maria says:

  Parintele arsenia Boca un adevarat sfant!

 3. spuma says:

  felicitari pt articol

 4. Lamiita Durac says:

  Fiind din zona ( Drobeta Tr Severin ) , am vizitat Manastirea Tismana si Vodita si mi-as dori sa aung si la Manastirea Prislop .

 5. suzana suzy says:

  Cuvintele Parintelui Arsenie Boca ”Toate darurile închise în destinul nostru sunt îngrădite cu suferinţe şi numai la atâtea daruri ajungem, prin câte suferinţe putem răzbi cu bucurie.”

 6. Tolea nicoleta says:

  Parintele Arsenie a fost si ramane in inimile noastre ca un sfant. Acum mergem la mormantul Parintelui Arsenie si ne rugam acolo si de cate ori il chemam in rugaciune, el ne ajuta si ne ocroteste

 7. suzana suzy says:

  Manastirea Prislop,dar mai ales MORMANTUL PARINTELUI ARSENIE BOCA, sunt locuri binecuvantate de Dumnezeu. Cine ajunge sa se roage la Sfantul Mormant este cu adevarat binecuvantat.Imi doresc sa ma ajute bunul Dumnezeu sa mai ajung in acel loc.

 8. LEONTE INA says:

  Recent am citit despre viata parintelui Arsenie Boca.

 9. Agache Lucica says:

  Parintele Arsenie Boca este un sfant adevarat.Un articol pentru suflet.

 10. roman ovidia says:

  Pe Parintele Arsenie Boca, părinte ieromonah, teolog și artist român, fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, veneau sa il vada mii și mii de credincioși, atrasi de harul si de personalitatea sa. Aveau sa vina sa sa il vada insa si mai multi dupa moarte

 11. Goleanu Anisoara says:

  Asezata intr-un loc de o frumusete rara, Manastirea Prislop este des vizitata de turisti dar si de oameni cu diferite probleme de sanatate mai ales,Se spune ca daca te duci la mormantul parintelui Arsenie Boca ti se rezolva toate problemele. Nu neg fiindca n-am fost acolo dar se pare ca este totusi un sambure de adevar.Cred ca mergand acolo, devii mai curajos, mai optimist si, psihic vorbind, mai puternic.Asa, vei fi tu insusi capabil sa-ti rezolvi toate problemele.

 12. Agache Lucica says:

  Parintele Arsenie Boca a fost parinte ieromonah,teolog si un mare artist roman.A fost staret la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si apoi la Manastirea Prislop.Manastirea Prislop e simpla,modesta,demna si relativ de mica.Clopotnita sugereaza arhitectura traditionala maramureseana.Prin icoanele pictate de parinte,Isus parca ne priveste cu dragoste,putere si pasiune.Multi credinciosi veneau sa-l intilneasca fiind atrasi de harul si personalitatea sa.
  A fost si va ramane pentru noi un mare sfant.Pentru orice moment de liniste oricine poate merge la Manastirea Prislop,aici multa frumusete pluteste in aer ,traiesti o experienta personala plina de secrete.Aceasta manastire este considerata un reper de frumusete ortodoxa.

 13. kamy kamytza says:

  Două sate hunedorene, Silvaşu de Sus şi Silvaşu de Jos, aflate în vecinătatea Mănăstirii Prislop, au renăscut economic în ultimii ani datorită popularităţii locului unde este înmormântat părintele Arsenie Boca.

 14. Aghinitei Maria says:

  Parintele Arsenie Boca o figura mult iubita a ortodoxiei Romanesti, a facut mult bine in viata sa, a ascultat pe toti credinciosii care veneau si se spune ca pt. multi a facut adevarate minuni. A pictat si o biserica si tot timpul a slujit cu credinta. Astazi Manastirea Prislop si mormantul sau sunt vizitate zilnic de credinciosi, a devenit un adevarat turism spiritual. Zilnic sosesc unul dupa altul autocare cu credinciosi, care vin sa se roage pt. sanatatea lor si fiecare vine cu un buchet de flori, sau cu un ghiveci cu flori inflorite.

 15. Agache Lucica says:

  Istoria personala a parintelui Arsenie Boca este plina de dramatism si episoade limitate.A fost persecutat de comunisti ,arestat,zdrobit si torturat in trupul fizic.La Manastirea Prislop se afla mormantul parintelui Boca ,Aceasta manastire parca este imbratisata de dealuri.Este vizitata de turisti dar si de persoane cu diferite probleme de sanatate.Vizitand aceste locuri devii parca mai bun,mai curajos si totodata mai puternic.

 16. Aghinitei Maria says:

  Pe Parintele Arsenie Boca, părinte ieromonah, teolog și artist român, fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop.
  Parintele Arsenie Boca o figura mult iubita a ortodoxiei Romanesti, a facut mult bine in viata sa, a ascultat pe toti credinciosii care veneau si se spune ca pt. multi a facut adevarate minuni. A pictat si o biserica si tot timpul a slujit cu credinta. Astazi Manastirea Prislop si mormantul sau sunt vizitate zilnic de credinciosi, a devenit un adevarat turism spiritual. Zilnic sosesc unul dupa altul autocare cu credinciosi, care vin sa se roage pt. sanatatea lor si fiecare vine cu un buchet de flori, sau cu un ghiveci cu flori inflorite.

 17. Rodica Granpier says:

  Intr-o poiană din Munţii Retezat, românii creştini şi-au găsit un loc de rugăciune. Este un loc în care oamenii vorbesc în şoaptă, se ajută, chiar dacă numai atunci s-au văzut pentru prima oară. Mănăstirea Prislop este locul în care ei uită de cotidian şi în care se roagă pentru familie sau prieteni.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …