Produs natural, obţinut prin fermentarea merelor şi apoi printr-o fermentare ulterioară a sucului, oţetul este un excelent antibacterian.
Consideraţi că o soluţie din 95% apă şi 5% oţet este suficientă pentru a distruge peste 80% dintre bacterii, ciuperci parazite, viruşi.
Oţetul de mere nu este doar un apărător al sănătăţii noastre, ci ne şi dăruieşte elemente importante pentru sănătatea noastră: calciu, potasiu, fluor, magneziu, siliciu.
Este folosit cu regularitate pentru condimentarea salatelor, dar este extrem de util şi în combaterea anumitor boli, reuşind să amelioreze starea generală de sănătate şi să purifice întregul organism.
Remedii cu oțet de mere
- eliminarea mătreţei – ciuperca ce se instalează pe pielea capului dispare dacă ne clătim părul cu apă în care adăugăm oţet de mere
- înţepăturile de insecte – vor fi mai puţin dureroase şi se vor vindeca rapid dacă tamponăm locul cu oţet de mere nediluat
- oprirea diareei – se consumă un pahar cu apă în care am adăugat două linguri de oţet de mere
- combaterea acneei – se prepară o soluţie din 30 ml apă şi 10 ml oţet şi se curăţă faţa cu un disc demachiant înmuiat în soluţie
- boli de piele şi pete apărute odată cu înaintarea în vârstă – suc de ceapă şi oţet de mere în părţi egale – se aplică pe zonele afectate în fiecare zi, se lasă o jumătate de oră apoi se clăteşte
- combaterea ciupercilor care “dăruiesc” mirosul neplăcut al picioarelor – se adaugă o jumătate cană oţet în 2 litri de apă
- infecţii urinare – spălături cu soluţie din apă şi oţet, două linguri la doi litri de apă
- relaxare şi curăţarea pielii – se adaugă o ceaşcă de oţet în cada de baie – impurităţile vor fi eliminate şi pielea va rămâne catifelată
- îndepărtarea bătăturilor – se înmoaie picioarele într-un lighean cu soluţie din două părţi apă şi o parte oţet
- tensiunea arterială – se consumă zilnic un pahar cu apă în care am adăugat o lingură de oţet
Deşi albeşte dinţii, atacă şi smaltul, deci nu este indicat să faceţi periaj cu oţet mai mult de o singură dată pe lună.
Atenţie – achiziţionaţi oţet de mere cu aciditatea 5 – 7, este concentraţia care va permite să beneficiaţi de puterea sa antibacteriană şi nu numai.
Articol scris de Iuliana Zamfir