5 practici care definesc puterea ta interioară

Banner Film Experience

putere-interioaraNu te auto-compătimești

Autocompătimirea e bună, dar nu mai mult de un minut pe an!

Exact. Cu cât mai puțină, cu atât mai bine. A-ți plânge de milă este extrem de tentant pentru că, de fapt, în acel moment cerșești atenția celorlalți,  fără de care crezi că nu poți trăi.

Dacă le iei unor oameni dreptul de a se plânge e ca și cum le-ai lua totul…Nu vrei sa te afli printre ei, pentru că tu ești un om care privește spre viitor.

Înduioșându-te de propria-ți soartă cheltuiești resurse uriașe de energie cu care ai putea face minuni în viața ta.

Practici recunoștința în fiecare zi

Ești mulțumit și recunoscător pentru ceea ce ai.

Ești conștient că în fiecare zi capeți un nou drept la viață, libertate, bucurie.

Înțelegi că orice lucru pe care-l primești este un dar, mereu reînnoit.

Știi să vezi grația divină peste tot

Dumnezeu este mereu cu tine, nu te-a părăsit nicidecum.

El te însoțește și-ți arată calea de urmat: Ori de câte ori ai o întrebare, să știi că Eu ți-am dat deja răspunsul. Doar deschide ochii asupra lumii și vei vedea că răspunsul meu este într-un articol deja publicat, într-o predică pe care o auzi, în filmul cel mai recent pe care ți l-a recomandat cineva, în inima unui prieten nou pe care urmează să ți-l faci.

Ești încrezător în necunoscut, domeniu al tuturor posibilităților

Examinează puncte noi de vedere, total diferite față de ceea ce agreezi în mod obișnuit. Experimentează căi pe care n-ai mai mers niciodată.

Cultivă acceptarea și acceptă schimbarea. Este singura cale de a evolua!

Nimeni nu îți datorează nimic niciodată

Cu cât înțelegi acest lucru mai repede cu atât vei fi un practicant mai bun al recunoștinței, sentiment de prea plin și de bucurie interioară fără egal pe pământ.

Articol scris de Ada Chiriță


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

6 Responses

 1. Stoica Ana-Maria says:

  Frumos articol!

 2. Bogzoiu Daniela says:

  Cuvinte frumoase menite sa ne facă viata mai usoara, sa ne ambitioneze, sa ne motiveze sa ne faca mai buni! Toti avem si momente de declin, e important sa stim sa ne ridicăm si sa mergem mai departe cu demnitate.

 3. mary says:

  mai sunt momente in care ma gandesc oare de ce mi se intampla tocmai mie?si mi se pare greu,nu vorbesc cu mama de ani,stau cu cineva straina nicidecum ruda,fara prieten,am terminat cursurile de manichiura si imi caut un loc de munca ,v am spus pe scurt despre mine,uneori simt ca nu gasesc o cale de iesire,mai nou venind de la magazin am fost urmarita si atacata de un individ in scara de bloc am scapat dar am castigat o sperietura,totusi pe langa astea incerc sa mi revin,cand cad,cand ma ridic

 4. Goleanu Anisoara says:

  E greu sa le ai pe toate!Sunt o fire optimista,increzatoare dar, uneori, mai cedez, mai plang…Sunt OM si omul e supus greselii,are suflet .Vad gratia divina ,dar nu peste tot,mai datorez cate ceva , imi mai datoreaza unii cate ceva…In viata sa nu spui niciodata NICIODATA! In loc de punct, uneori apare o virgula…la care nu te asteptai.

 5. ghelbere elena says:

  Nu stiu ce este auto-compatimirea. Nu mi-am plans niciodata de mila, cu toate ca de-a lungul vietii mi-au lipsit multe, in schimb in fiecare zi am fost si sunt fericita pentru ca traiesc iar cei de langa mine sunt sanatosi.

 6. (puiu) barbalata mirela says:

  Hmmm. Interesant. Bine de stiut. Nimeni nu ne datoreaza njmic noua. Mai degraba noi ne datoram noua insine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + ten =