Cum mănânci un elefant? Bucată cu bucată!

Banner Film Experience

memorie”Cine, atunci când a avut mult de învățat pentru un examen sau pentru un proiect nou n-a încercat un sentiment de deznădejde, simțindu-se copleșit de cantitatea uriașă de informație pe care trebuia s-o memoreze?

Poți să mănânci un elefant întreg, cu condiția să-l înghiți bucată cu bucată

”Dacă ar trebui să mănânci un elefant cum ai proceda? L-ai mânca pe tot odată?! Nicidecum, ci bucată cu bucată – răspunde cu umor dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu la întrebarea noastră, referitoare la învățarea eficientă și la o memorie bună indiferent de vârstă, adăugând:

Atunci când avem multă informație de reținut, aceasta trebuie spartă așa încât să fie poată fi ”înghițită” și procesată treptat. În felul acesta îți antrenezi și memoria, dându-i zilnic de lucru, te și autodisciplinezi și reușești să fii gata la timp!

Adevărul e că suntem expuși la o cantitate enormă de informație: peste 2 milioane de biți vin din mediul înconjurător în fiecare secundă, dintre care noi reușim să procesăm nu mai mult de 150!

Problema survine odată cu înaintarea în vârstă, când constatăm că ne lasă memoria: Ce-am făcut cu cheile? Dar cu portofelul? Unde am pus cardul de sănătate?…Dumnezeule, am uitat s-o sun pe cea mai bună prietenă a mea chiar de ziua ei!…

Și lista poate continua – afirmă interlocutoarea noastră: atunci când nu este solicitat cu învățarea lucrurilor noi, creierul rămâne în zona vechilor mecanisme și obiceiuri.

Ca să poată funcționa optim creierul are nevoie de acid folic, seleniu, fosfolipide, lecitină, vitamine, și mai ales de Omega 3. O parte din aceste substanțe se regăsesc în mâncare, dar este departe de a fi suficient.

La vârsta formării intelectuale, adică în adolescențe și în tinerețe, dar și după vârsta de 45 de ani, creierul ca organ, și memoria și concentrarea ca funcții ale sale, trebuie ajutate cu suplimente alimentare  capabile să asigure buna funcționare a sistemului nervos.

De aceea, recomand uleiul de cânepă  produs de HOFIGAL, o sursă vegetală excepțională de acizi graşi Omega-3 şi Omega-6 într-un raport optim echilibrat  de 1:3, net superior uleiului de peşte care are o proporție de doar 1:4-5.  

Este un aliment natural valoros, bogat în fitonutrienţi, care susţine sănătatea creierului și favorizează îmbunătăţirea capacităţii de concentrare şi memorare la toate vârstele.” – explică interlocutoarea noastră.

Produsul pot fi cumpărat din farmaciile HOFIGAL din toată țara, farmaciile partenere sau comandat online de aici:

cumpara-acum1-1

Interviu realizat de Adriana Caranfil

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =