Protejează-ți sănătatea cu ajutorul antioxidanților!

Banner Film Experience

fructe-legume-rol-antioxidantSe vorbește mult despre antioxidanți în ultimii ani și pe bună dreptate, pentru că au fost puși în legătură cu stoparea multor afecțiuni și încetinirea procesului de îmbătrânire și degradare.

Substanțele antioxidante sunt de o importanță crucială pentru sănătatea noastră, dar au nevoie de tot ajutorul enzimelor din celule pentru a proteja ADN-ul de oxidare.

Se estimează că ADN-ul fiecărei celule primește zilnic mii de lovituri oxidative.

Iată câteva direcții din care provin:

  • Poluarea industrială care contaminează aerul, apa și alimentele a contribuit la creșterea expunerii la radicali liberi și la creșterea nevoii organismului uman de substanțe antioxidante;
  • Radiația solară produce radicali liberi în exces care în timp pot determina cancer de piele, riduri, cataractă;
  • Fumatul și consumul de alcool contribuie și ele la efectele negative ale radicalilor liberi;
  • Digestia deficitară și proasta absorbție a alimentelor au și ca rezultat producerea de toxine și radicali liberi în exces;
  • Medicamentele de sinteză pot crește formarea de radicali liberi, rezultând o îmbolnăvire precoce a ficatului și rinichilor.

Legume și fructe care conțin cantități mari de antioxidanți

Fructele de cireș, căpșunile, afinele, strugurii roșii conțin flavonoizi cu rol antioxidant, morcovii conțin carotenoizi la fel ca și portocalele, pepenele galben, dovleceii.

În prevenția cancerului foarte bune sunt usturoi, ceapa, conopida, varza, napul și roșiile. Ceaiul verde este bogat în polifenoli și substanțe antioxidante care protejează împotriva cancerului și bolilor de inimă.

Dintre codimente, trumericul, cuișoarele, scorțișoara, șofranul se remarcă prin bogăția de antioxidanți.

Suplimente alimentare cu rol antioxidant

Cea mai mare companie românească de suplimente alimentare de pe pe piață, HOFIGAL, oferă o categorie largă de suplimente alimentare cu rol antioxidant:

Toate aceste produse pot fi cumpărate din farmaciile HOFIGAL din toată țara, din farmaciile partenere, dar cel mai simplu pot fi comandate online dând click pe “comandă acum”.

Articol scris de Laura Dumitrache


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 2 =