Creveţii sunt printre cele mai apreciate fructe de mare, bogate în proteine dar cu puţine calorii.
Conţin Omega 3, multe minerale importante pentru organism – zinc, seleniu, calciu- şi vitamina E.
Pot fi gătiţi în nenumărate moduri, înăbuşiţi cu unt şi usturoi, pe grătar, alături de orez sau de cartofi fierţi.
Iată o reţetă de vară, uşor de preparat şi săţioasă.
Eu am folosit creveţi congelaţi şi prefierţi, se găsesc în magazine şi sunt deja decorticaţi şi numai buni de aruncat în tigaie. Creveţii prefierţi se recunosc uşor deoarece au formă arcuită şi culoarea alb-roz.
Un secret: se decongelează din timp, cu cel puţin 12 ore înainte de a-i pregăti sau, dacă nu aveţi acest interval la dispoziţie, nu-i puneţi în apă caldă, ci lăsaţi punga întreagă într-un recipient cu apă rece.
Ingrediente:
- 250 grame creveţi
- 4 roşii mari
- două ouă fierte
- maioneză după gust
- câteva frunzuliţe de ceapă
- măsline pentru decorat
Mod de preparare:
- se decupează capac fiecărei roşii, se golesc roşiile de interior, se sărează şi se lasă la scurs cu capul în jos, pentru a elimina apă
- se mărunţesc ouăle fierte, se sărează, piperează
- se amestecă ouăle cu creveţii şi se adaugă două – trei linguri de maioneză
- se umplu roşiile cu acest amestec, se garnisesc cu bucăţele de măsline şi frunzuliţe de ceapă