Sunt o gustare pentru ”toată ziua”, întrucât pot fi mâncați atât dimineața, în loc de mic dejun cât și în pauza de prânz ori după-amiaza.
Sunt extrem de sățioși și sănătoși datorită fibrelor de ovăz conținute, mare generatoare de melatonină, hormon socotit al frumuseții și longevității pentru importanța sa asupra organismului uman.
Și copiilor le plac acești biscuiți care le potolește nevoia de dulce, le dă energie și le aduce în corp minerale și uleiuri esențiale pentru sănătate.
Cum se fac biscuiții de ovăz
Amestecă într-un castron următoarele ingrediente:
1 ceașcă mică de curmale/smochine/merișor tăiate sau nu în funcție de tipul ingredientului folosit, 1 ceașcă de făina integrală de grâu, 2 lingurițe de extract sau pudră de vanilie, 1 ceașcă de miere, 2 ouă, 1 ceașcă de ulei de cocos, o ceașcă de nuci românești sau pecan tăiate mărunt cu cuțitul, o lingură și jumătate de bicarbonat de sodiu, 1 ceașcă de fulgi de cocos, 2 cești și jumătate de fulgi de ovăz, o jumătate de ceașcă de semințe de floarea soarelui, o jumătate de ceașcă de ciocolată neagră zdrobită. Amestecă totul bine.
Nu este nici o filozofie în a face acești biscuiți. Îi poți plasa cu lingura direct în tava pe care ai pus în prealabil hârtie de copt sau poți pune în forme de biscuiți – dacă ai așa ceva – după care îi dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 11-13 minute, depinde de cuptorul tău.
Se păstrează în borcane de sticlă, la rece.
Articol scris de Iuliana Zamfir