VIAȚĂ ȘI OAMENI

Ce faci dacă nu ai spatele acoperit? Emigrezi?

Comments (2)
 1. Barbalata (Puiu) Mirela says:

  Corect. Nici eu nu vreau sa plec dar…voi pleca daca trebuie. Nu avem copii dar nu avem nici casa nici parinti instariti. Asta ne face mai putini patrioti? (pe mine si sotul meu). Sa fim seriosi….Cei care refuza sa plece spun ca se bazeaza pe familii (parinti, rude). Mie nu mi se pare corect sau normal. Altii care refuza sa plece se chinuie fara sa aiba ajutor, isi chinuie si copii iar la batranete (sau mai devreme) ajung frustrati si invidiosi. Nu stiu cum este in alte zone din tara dar in Moldova frustrarea, invidia, lenea …cap de cinste.
  Sa imi fie cu iertare nu spun ca toti sunt asa (mereu sunt “atacata”) dar marea majoritate asa sunt, gandesc altfel. Este mai “normal” sa stai cu mana intinsa la parinti, la frati, etc si sa te plangi , culmea ca te chinui. Probabil si a cere ajutor tot un chin este dar sunt eu mai rea.
  Eu am o vorba (buna sau rea depinde cum este privita): catr traiesti ai datoria/obligatia morala sa lupti pentru tine si familia ta. Nu sa furi, sa omori etc. sa luupti pentru un trai mai bun. iar daca asta inseamna sa pleci din tara ….asta e. Sunt avantaje si dezavantaje. Muncesti, ai satisfactii, iti ajuti familia (parinti, frati) dar nu ii ai pe cei dragi langa tine. Stai acasa, ii ai pe toti langa tine dar esti neputincios pentru ca nu ii poti ajuta.
  In viata trebuie sa fie un echilibru: bune cu rele. La urma urmei este vorba de alegere: a noastra. Sa nu criticam, sa nu judecam. Fiecare sa isi vada de viata sa.
  Tot respectul pentru romanii care pleaca pentru un trai mai bun si din putinul lor isi ajuta familiile dar cel mai important nu uita de unde au plecat. Restul…sunt NIMENI.

  1. liliana says:

   Frumos ai scris! Aşa e, Mirela!

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …