Tendinţa de a evita consumul de carne se răspândeşte din ce în ce mai mult, unii oameni au repulsie pentru carnea din comerţ, veştile că animalele sunt îndopate cu antibiotice sau alte medicamente circulă şi sperie, alţi oameni refuză carnea pentru că animalele care cresc în spaţii restrânse sunt chinuite, alţii vor pur şi simplu să-şi detoxifice organismul.
Schimbările care se petrec în organism când se opreşte consumul de carne pot fi pozitive sau negative şi este important să cunoaştem efectele acestei decizii:
pozitive
- se pot pierde 4 – 5 kg, corpul nu mai asimilează grăsimile animale;
- pielea devine mai luminoasă, dispar punctele negre, petele şi coşurile, consumul de vegetale favorizează detoxifierea dermei;
- bacteriile intestinale sunt diverse în cazul persoanelor omnivore faţă de cele vegetariene. După o perioadă de tranziţie, cei care consumă doar vegetale vor avea o bună floră intestinală, mai puternică şi mai capabilă de a apăra organismul;
- consumul de vegetale dăruieşte organismului fibre şi vitamine importante, consecinţa e o creştere a energiei;
- se micşorează nivelul colesterolului în sânge;
- se micşorează riscul apariţiei diabetului, al arterosclerozei şi al bolilor cardiovasculare.
negative
- persoanele care încetează să mai consume carne pot suferi de carenţe de substanţe nutritive, vor lipsi iodul, fierul şi vitamina B12. Aceste lipsuri pot fi suplinite de consumul de fasole, linte, nuci şi cereale;
- papilele gustative răspund sau, mai bine zis, creează senzaţia de gust în prezenţa zincului. Absenţa sau micşorarea cantităţii de zinc necesare poate reduce acest simţ. De aceea se vor consuma nuci, cereale şi alte alimente vegetale care conţin zinc;
- muşchii pot avea de suferit din cauza lipsei de proteine, dar acest lucru poate fi evitat printr-o grijă sporită în alimentaţie.
Vizualizări total 2,125, Vizualizări azi 1