Ușor de făcut și deloc costisitoare supa cremă de dovlecel poate fi consumată ca unic fel principal la masa de seară sau chiar în diminețile reci de iarnă, deoarece încălzește corpul și aduce un plus binevenit de substanțe nutritive.
În aceeași măsură este o supă de vară care se poate servi rece, cu crutoane de pâine și o lingură de iaurt.
Nutriționistul AQUI AHORA îți spune cum poți să transformi o supă banală, pe într-una terapeutică și extraordinar de gustoasă în același timp.
Ingrediente:
Ai nevoie de 3 dovlecei potriviți ca mărime, 1 cartof mare, o ceapă, 1 morcov, o bucată de țelină, 15-20 căței de usturoi curățati, mărar și pătrunjel, o linguriță de turmeric, sare de Himalaya, o linguriță de pulbere de ghimbir.
Mod de preparare
Taie ceapa în bucăți mari și înăbuș-o în ulei de măsline într-o cratiță cu capac. Adaugă dovleceii tăiați în bucăți mari – dar păstrează o bucată de dovlecel pe care-l vei folosi la final – morcovul, cartoful și țelina bucăți, turmericul, pulberea de ghimbir și sare după gust.
Adaugă apă după ce vei finaliza înăbușirea și lasă să fiarbă până când se înmoaie toate legumele.
Între timp curăță cățeii de usturoi – sunt mai aspectuoși dacă sunt mai mari – spală-i apoi zdrobește-i cu latul unui cuțit. Prăjește-i ușor într-o cratiță antiaderentă, într-o lingură de ulei de măsline. Vor deveni crocanți, mirosul nu va mai fi atât de puternic și vor da supei un caracter puternic, plin de personalitate, cu un efect antigripal garantat.
Pasează supa cu legume, adaugă, ca decor, câteva felii subțiri de dovlecel exact în momentul în care închizi ochiul aragazului și crutoanele de usturoi.
Pune câteva fire de mărar și pătrunjel exact la servire pentru a păstra intactă vitamina C pe care aceste două zarzavaturi o conțin din plin.
Pentru a beneficia de efectele antigripale ale acestei supe, servește-o fierbinte în anotimpul rece, cel puțin de două ori pe săptămână.
Articol scris de Claudia Roman