Anca Daniela Raiciu: cum să folosești ceapa împotriva conflictelor casnice

Banner Film Experience

ceapa-si-conflictele-casniceIată o legumă fără de care nici o mâncare de pe lume nu ar avea gust. Este apreciată în gastronomie, dar puțină lume știe că ceapa are darul ezoteric de a potoli conflictele și de a stinge tensiunile. În casa în care oamenii obișnuiesc să se certe,  ceapa vine să domolească asperitățile. Este o adevărată ironie că tocmai această legumă cu miros aspru și gust înțepător reușește să calmeze și să liniștească spiritele.

Despre ceapă și calitățile sale ezoterice ne-a vorbit dr. în științe farmaceutice Anca Daniela Raiciu, care ne-a furnizat niște detalii extrem de interesante în cele ce urmează:

Cum se folosește ceapa împotriva conflictelor?

”Simplu de tot – ne spune interlocutoarea noastră – se taie bulbii mari în două sau în patru, se închid toate geamurile și se pun pe o farfurie în toate încăperile.

Se lasă câteva ore, apoi se deschid geamurile și se aerisește bine. Este bine ca bulbii tăiați să fie puși atât sus pe dulapuri, cât și jos prin diferitele colțuri și mai ales în dreptul ușii. Bulbii se încarcă cu toată energia negativă din respectivul loc. Trebuie știut că aceasta rămâne stagnantă multă vreme după ce s-a derulat un conflict puternic.

Dacă acest procedeu se folosește cel puțin de două ori pe săptămână în anotimpul rece, este puțin probabil ca membrii casei să dobândească gripă.”

Ceapa, excelentă în pneumonie

”Ceapa excelează în calități antibacteriene și antiseptice și alături de usturoi a înregistrat de-a lungul secolelor, înainte de apariția medicamentelor moderne, numeroase succese în lupta cu bolile – afirmă interlocutoarea noastră.

Una dintre cele mai îndepărtate tradiții vorbește despre faptul că aceasta reușește să pună pe fugă pneumonia, folosită în următorul mod: se curăță și se taie o ceapă mare – albă sau galbenă, nu contează – la ambele capete.

Se înfige o spatulă de metal inoxidabil într-unul din capete și se bagă într-un borcan mare care se lasă descoperit, cu bulbul în jos. Se pune la capul pacientului cel puțin una sau două nopți, cu condiția să fie fereastra închisă. Dimineața ceapa este neagră. Se repetă procedura. Pacientul se simte semnificativ mai bine de la o zi la alta.”

Cumpără cepe mici și folosește-le integral!

Poate că din spirit de economie unii dintre noi taie o ceapă mare, folosesc cât au nevoie și restul o pun în frigider până la următoarea mâncare.

Este cât se poate de greșit! – ne informează specialistul Pe ceapa negătită se dezvoltă o cultură enormă de bacterii – și de aici și calitățile ezoterice ale acesteia de a curăța energetic spațiul în care se află. Tăiată fiind oxidează la aer și poate deveni extrem de agresivă în tubul nostru digestiv dacă este consumată ca atare.

De aceea, recomand o atenție sporită la folosirea cepei tăiate cu multe ore înainte în sandwich-uri – cum se întâmplă în cazul fast-food-urilor. Chiar și dacă faci o salată orientală acasă și o ții în frigider mai mult de o oră, salata respectivă se contaminează de la ceapa tăiată din acest preparat. Survin balonarea și disconfortul digestiv, și poate, Doamne ferește, chiar vreo intoxicație alimentară, fără să ai nici cea mai mică idee că totul se poate trage de la banala ceapă!

Este posibil ca și medicii să identifice mai greu sursa unei eventuale intoxicații, atenția fiind îndreptată asupra altor alimente care au reputația că se strică mult mai repede.”

Află și alte lucruri folositoare sănătății tale din articolul Ce-are ceapa roșie și n-are cea albă din articolul publicat pe site-ul AQUI AHORA aici

Calități excepționale are și usturoiul dacă este folosit corect. Află chiar acum despre acestea din articolul De ce nu pun țăranii sare-n mujdei, publicat pe site-ul de lifestyle AQUI AHORA aici. 

Articol scris de Laura Tismana

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

2 Responses

  1. Bogzoiu Daniela says:

    Folosim tot timpul ceapa la mancare, dar nu m-am gandit ca poate avea astfel de efecte. Mulțumim pentru noutăți!!!

  2. Barbalata Mirela says:

    Interesant. Asta cu ceapa si energia negativa nu o stiam 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten + 11 =