Oul, cel mai surprinzător remediu împotriva mahmurelii. Află cum acționează!

Banner Film Experience

remediu-impotriva-mahmurelii-oulBineînțeles, zeama de varza murată combinată cu praz este cunoscută drept un remediu străvechi oltenesc pentru beție, așa cum ne împărtășea cercetător ing. Ștefan Manea într-un articol publicat pe site-ul AQUI AHORA  Știai de acest leac pentru beție?  publicat aici.

Ce faci când nu poți folosi zeama de varză?

Sunt însă persoane care nu metabolizează eficient compușii alcoolului și, după o masă mai îmbelșugată de la care n-a lipsit alcoolul, se simt groaznic! Stări de greață, dureri de cap, senzații de vomă, gură uscată, sunt doar câteva din neplăcerile cauzate. În același timp, unele persoane pur și simplu nu pot suporta zeama de varză, mai ales în combinație cu prazul sau nu au voie să consume alimente sărate.

”Câte bordeie, atâtea obiceie” spune un proverb românesc. Într-adevăr fiecare cultură a descoperit leacul specific pentru a combate efectul neplăcut al consumului de alcool în exces, dar există un ”tratament” la îndemână care se regăsește în bucătăria tuturor popoarelor și ale cărui proprietăți anti-mahmureală sunt certe.

În această ordine de idei, am fost extrem de surprinsă să aud de la dr. Ștefan Balaban, fondatorul Aviputna, care produce ouă pentru consum sub cunoscutul brand ”Din Ogradă”, că acest aliment ne poate scuti de amintirea unei sărbători ratate.

Cei ce vor să scape de mahmureală să mănânce ouă!

”De fapt, mahmureala se produce mai ales din cauza faptului că organismul se deshidratează în urma consumului de alcool, ca urmare a faptului că se eliberează un compus chimic numit acetilaldehidă. Are loc o eliberare de toxine, care sunt răspunzătoare de durerea de cap de după.

Celor care vor un alt remediu împotriva mahmurelii le recomand să mănânce ouă, deoarece sunt bogate în cisteină, o moleculă puternic implicată în detoxifierea organismului. Acest aminoacid protejează de efectele consumului de alcool, chiar și când este mai îndelungat, efectul său protectiv extinzându-se și la alte surse de poluare a organismului cum ar fi fumul de țigară sau aerul îmbâcsit din marile orașe” – punctează dr. Ștefan Balaban

Pentru a beneficia cel mai mult de pe urma consumului de ouă, trebuie gătite în așa fel încât să-și conserve maximum de proprietăți, inclusiv atunci când sunt folosite pentru a combate mahmureala. 

În articolul ”3 moduri de a prepara ouăle cu beneficii maxime”, publicat aici interlocutorul nostru, dr Ștefan Balaban ne împărtășește câteva modalități diferite de gătire și consum.

Interviu realizat de Adriana Caranfil

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 7 =