Vrei să faci ouă umplute, ouă aperitiv sau pur și simplu să pregătești ouă fierte pentru micul dejun, dar gândul că trebuie să le și cureți te descurajează?
Ei bine, de astăzi nu mai ai motive, pentru că vă facem cunoscute trei tehnici prin care oul se decojește imediat, în doar câteva secunde.
Ouăle fierte sunt mai sănătoase decât cele prăjite sau omletă care conțin mai multe calorii și sunt cele mai preferate alimente la micul dejun, oriunde pe mapamond.
Ouăle sunt apreciate în primul rând datorită accesibilității lor, gustului, și nu în ultimul rând pentru calitățile lor nutriționale de excepție, fiind cea mai bună sursă de proteine de calitate superioară, vitamina A, vitamina E, cupru, fier şi seleniu.
Un singur ou asigură 22% din doza zilnică de seleniu, mineral care acţionează în organism ca un antioxidant veritabil!
Reprezentanții brandului de ouă ”Din Ogradă” – premiat internațional și căutat la raft pentru gust și calitate – spun că înainte de a folosi acest aliment trebuie să-i verificăm prospețimea. Tot ei ne împărtășesc câteva trucuri care ne economisesc timpul și răbdarea.
3 tehnici prin care cureți ouăle în câteva secunde!
Pentru a evita fisurarea oului în apă, pune o linguriță de oțet sau niște sare. Iar pentru a-l decoji fără probleme folosește una dintre tehnicile de mai jos:
- oul fiert va fi lovit ușor cu lingurița la ambele capete și decojit în zonele respective. Apoi sufli cu putere și oul iese de la sine. Incredibil, nu?
- se pune praf de copt în apa în care se fierbe oul și se lasă pe aragaz timp de 4 minute; apoi îl ciocnești de masă pe mijlocul lui, și printr-o simplă răsucire în palme se decojește perfect!
- Dacă vrei să faci ouă umplute și ai foarte multe de pregătit, atunci se taie fiecare ou cu un cuțit pe lung, cu tot cu coajă, apoi cu ajutorul unei linguri se extrag cu grijă. Vei observa că se desprind cu ușurință, după care le poți folosi cum dorești.
Nu-ți trebuie decât puțină imaginație și câteva ingrediente, pentru a-l decora sau umple și pentru a-l transforma chiar într-o masă de sărbătoare.
Interviu realizat de Iuliana Zamfir