Curăță de coajă doua vinete mari, bine coapte și care să nu aibă multe semințe. Taie-le in felii groase și prăjește-le preț de câteva minute, pe ambele părți, în ulei de măsline de bună calitate. Pune mai mult ulei decât în mod obișnuit pentru că va fi în întregime absorbit de acestea.
Separat curăță de coajă 4 roșii foarte coapte și taie-le în cuburi mari. Pune-le peste bucățile de vinete prăjite parțial și înăbușă totul la foc puternic, având grijă să amesteci constant, întrucât vinetele se deshidratează repede și se vor lipi. În aproximativ 15 minute sunt gata.
În acest timp, separat, într-o farfurioară, pregătește condimentele ce vor fi adăugate pentru a finisa mâncarea: o linguriță de turmeric, două de sare grunjoasă de Himalaya, o linguriță de ardei roșu iute uscat.
Zdrobește 4-5 căței mijlocii de usturoi, amestecă-i cu ulei de măsline și adaugă una-două linguri de iaurt, chefir sau lapte bătut, pentru a obține un sos onctuos.
Montează preparatul pe farfurie punând în mijlocul acesteia vinetele coapte în sosul de roșii, una sau doua linguri de sos de usturoi si pătrunjel din belșug.
Este un preparat gustos și sănătos pentru masa de prânz sau cea de seară, iar folosit fără usturoi poate fi servit și ca mic dejun.
Nutriționistul AQUI AHORA îți spune ce conține farfuria pe care ai așezat un astfel de preparat: Mult potasiu – spune Georgiana Savu – care este excelent pentru inimă întrucât previne boala cardiovasculară si relaxează pereții vasculari, magneziu, calciu și vitaminele A și C.
Este un fel de mâncare excelent pentru sistemul digestiv, întrucât ușurează tranzitul intestinal și combate cu succes constipația. Unde mai pui că atât vinetele cât și roșiile, aduc o serie de beneficii metabolismului, iar sistemul imunitar profită din plin de consumul constant al acestor două legume combinate.
Servită seara, această mâncare alungă insomnia și induce relaxarea de care avem nevoie după o zi de muncă.
Articol scris de Camelia Mărgineanu