Întrucât cerealele cu gluten aduc prejudicii sănătății, optează pentru cele fabricate din orez, soia sau alte cereale integrale. Vor rezulta mâncăruri foarte gustoase, sănătoase, bune de servit întregii familii.
Pastele de orez reprezintă o alternativă sănătoasă, dietetică și extrem de gustoasă pentru pastele clasice, făcute din făină.
Elena Popa, nutriționistul AQUI AHORA, ne propune o rețetă pe bază de paste de orez, care au calitatea de a fi extrem de digerabile, tonice și emoliente intestinale. În plus sunt sățioase și delicioase, putând fi preparate tot timpul anului.
Vedetele preparatului sunt creveții. Deși sunt bogați în proteine, aceștia nu conțin grăsimi saturate decât într-o proporție puțin semnificativă. Au fier, important în prevenirea îmbătrânirii imature, deoarece acționează eficient asupra sistemului muscular și cel osos.
Bogăția creveților în seleniu și vitamina Q 10, cunoscute ca un element anticancerigen, îi face importanți într-o dietă protectivă pentru întregul organism.
Rețeta de paste de orez cu creveți și măsline se face în maximum 15 minute și este foarte simplă. Pentru patru persoane se pune un pachet mare de paste la fiert, în apă, timp de câteva minute.
Alăturat se călește în puțin ulei de măsline un ardei tăiat în pătrate mici și câțiva creveți curățați și spălați în prealabil. Se adaugă pastele fierte și scurse, câteva linguri din apa în care au fiert, câteva măsline și se îmbină laolaltă pe foc mare. Se adaugă sare de Himalaya, o linguriță de ghimbir uscat, afrodiziac ce-ți întărește imunitatea și despre care poți citi aici și ardei iuți uscați.
Pastele sunt gata și se servesc imediat.
Articol scris de Tudor Ianțu