Dureri de gât, tusea, răceala se tratează pe de o parte cu medicamentele prescrise de medic, pe de altă cu introducerea multor lichide calde în meniu.
2 căni de supă de găină zilnic favorizează tratamentul răcelii
Specialiștii de la ferma Aviputna care pledează pentru o alimentație sănătoasă, declară că obiceiul bătrânesc de a consuma supă caldă de pui în care se pun tăiței sau găluște este în totalitate terapeutic, aspect confirmat recent de știință:
”Una dintre cele mai plăcute amintiri ale copilăriei este supa grasă de pasăre făcută de mama sau bunica, în care plutesc tăiețeii de casă sau câteva găluște pufoase. Aceasta fiertură la care se adaugă legume diverse și pătrunjel proaspăt are proprietăți antiinflamatoare, favorizează eliminarea mucusului şi calmează iritarea din gât şi nas. Din cauza variațiilor bruște de temperatură, în această perioadă a anului are loc o explozie de răceli, prin urmare 2 căni de supă consumate în fiecare zi, la prânz și seara, ajută la eliminarea simptomelor specifice, calmează iritația gâtului și contribuie la starea de bine.”
Cum se prepară supa de găină cu găluște
La un ou și 1 lingură de ulei se pun 6 linguri de griș, la două ouă – 12 linguri. Cantitățile depind un pic si de mărimea oului și de griș. Aceasta e baza, la care se mai adaugă griș din ochi, dacă mai e nevoie.
Se face aluatul și se toarnă cu lingurița sau lingura, depinde de ce mărime dorești să obții, în oala în care a fiert în prealabil puiul sau găina cu legumele. Se lasă aproximativ 10 minute cu capacul pus. Pentru a ieși mai pufoase se adaugă câte jumătate de polonic de apă rece deasupra din 2 în 2 minute.
Vrei să afli despre cum se face supa de găină cu tăiței de casă? Citește aici!
Articol scris de Iuliana Zamfir