SĂNĂTATE

Leurda, planta mileniului trei. Idei de mâncare din leurdă

Previous ArticleMamele greşesc mereu!
Next ArticleȘtii?
Comments (3)
  1. Goleanu Anisoara says:

    Pe la noi, in zona de munte, in perioada aceasta, tarabele pietelor sunt pline de leurda si urzici.Oamenii cumpara mult ,sanatatea are de castigat.Se pot prepara multe mancaruri cu aceste verdeturi ,mancaruri care intaresc imunitatea organismului uman,slabit in perioada iernii.Eu mai pun si la congelator urzici si leurda, iarna pregatesc uneori pilaf cu urzici sau tocanite cu leurda si sunt binevenite.Natura de ofera sanatate prin multe plante,care cresc aproape peste tot,pe care le gasim din belsug la piata si trebuie sa le dam atentia cuvenita.

  2. Goleanu Anisoara says:

    Leurda e o planta de primavara, cu o aroma usoara de usturoi , buna la salate si la mancaruri. Daca mancam rucola,salata verde, urzici…de ce n-am manca si leurda?! E adevarat, se gaseste numai in paduri, in zonele muntoase , nu se cultiva. Acum nu se cultiva, dar ,cine stie? Am vazut pungi cu urzici de vanzare la un supermarket, cine ar fi crezut? Lumea se misca dupa cerere si oferta, totul e posibil!

  3. Aghinitei Maria says:

    Leurda are putin o aroma ca usturoiul . Este numita si ” usturoiul ursului” (fiindca ii place aceasta planta de padure) ,este o planta salbatica, se culege din padurile de stejar si are efecte extraordinare asupra inim ii, vaselor de sânge, digestiei, precum și asupra sistemului imunitar şi a celui endocrin’’. Leurda fluidizeaza sangele ,are proprietati antiimbatranire si scade colesterol.
    Se poate folosi ca salata cruda,alaturi de alte verdeturi, sau la salata de oua fierte cu crutoane.
    Leurda este un adevarat medicament, sa profitam de ea, acum cand este sezonul ei!

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …