Ouăle sunt un aliment complet și orice regim alimentar sănătos ar trebui cu necesitate să le conțină. Pentru maxime beneficii aduse organismului, cercetătorii recomandă să fie consumate cu precădere d…
REȚETE SĂNĂTOASE
REȚETE SĂNĂTOASE
Plăcinta cu răvaşe, surpriza din ultima zi a anului
Era nelipsită de la masa de Revelion, o pregătea bunica, tot ea săraca, avea răbdare, aşa că toate treburile migăloase îi erau dedicate. De fapt, nu e nimic migălos, aşa ni se părea nouă pentru că tit…
Răcitura sau piftia – reţetă şi proprietăţi medicale
Majoritatea oamenilor cred că piftia e grasă, unii o evită, considerând că nu mai e la modă, că e sănătos să evităm grăsimile animale. Se mai întâmplă şi ca aceleaşi persoane, în timp ce-şi expun teor…
Cum se face supa lui Hipocrate care vindecă, purifică și detoxifiază
Un bătrânel îmi povestea de curând cum erau vremurile odată, înainte de război. Fiu de ţărani, crescuse în simplitate, cu reguli precise şi, tot povestind, îmi spuse că atunci când era bolnav pentru p…
Pui cu coniac și mere caramelizate, o masă de sărbătoare
Iată o rețetă pe cât de simplă pe atât de spectaculoasă pentru zilele în care aveți musafiri și vreți să impresionați plăcut. Ca timp de lucru avem nevoie de cca. 50-60 de minute. Ingrediente pentru 2…
Scutecele Domnului, turte sau jufle – un desert ritualic
Le pregătea bunica înainte de Crăciun, se apuca de treabă din timp şi noi, copiii, ne adunam în jurul ei pentru că ceea ce urma să se întâmple ne umplea de uimire. Pregătea un aluat, da nu ne interesa…
Crustacee cu miere şi ghimbir
Din categoria repede, simplu, gustos şi sănătos va prezentăm reţeta de crustacee cu miere şi ghimbir. Pentru aceasta avem nevoie de următoarele ingrediente: 1 morcov, 50 de gr. de muguri de bambus, 4 …
Huevos Rancheros sau ouăle fermierului
Această reţeta este mexicană și are și renumele unui remediu pentru mahmureală. Ca dificultate face parte din reţetele simple, iar ca timp de lucru avem nevoie de 60 de minute. Ingrediente: 2 linguri …
3 secrete pentru o maioneză festivă
Sărbătorile înseamnă un pretext fericit de a petrece alături de familie și prieteni, iar la români acestea înseamnă mâncare gustoasă, servită într-un mod festiv. Sarmalele, cozonacul, prăjiturile, ape…
Chiroşti, piroşti sau colţunaşi
La noi acasă se numeau “chiroşti” şi era sărbătoare când le făcea bunica. De regulă se pregăteau iarna, nu ştiu de ce, probabil pentru că vara aveam prin frigider compot de vişine sau de caise, ne pot…