”Vai de mine, păi îmi lasă gura apă numai dacă scriu reţeta, io fac tortul ăsta la sărbători mari, mai ales când e vremea cireşelor, dar se poate face şi când nu le mai găsim, cu boabe din dulceaţă. D…
REȚETE SĂNĂTOASE
REȚETE SĂNĂTOASE
Drob de miel, de pui sau de ciuperci
Servit ca aperitiv, drobul de miel este nelipsit de la mesele îmbelşugate de Paşte. În general carnea de miel este ingredientul de bază din care se fac diverse mâncăruri ritualice, tocmai pentru că a…
Ghiveciul călugăresc – reţetă de la mănăstire
Dintotdeauna mi-a plăcut ghiveciul de legume, se-mbină aromele şi culorile într-un mod de-ţi vine să laşi orice la o parte, să iei un coltuc de pâine şi să-ntinzi acolo, în sosul cel gros, fără să mai…
Mucenici sau sfinţişori moldoveneşti – de ce şi cum îi facem
Se pregătesc din timp ingredientele, făină bună, miere, nuci, mai ales copiii aşteaptă cu nerăbdare ziua asta, se-mpart mucenicii, alături de o lumânare, întru pomenirea morţilor. Dar care e tradiţia,…
Amandine – reţeta dulce a copilăriei
Sunt prăjiturile care-mi plac cel mai mult, de câte ori intru într-o cofetărie nu reuşesc să-mi iau ochii de la ele, privesc cu poftă savarinele, eclerele şi alte bunătăţi, dar mă-ntorc, inevitabil, s…
Omletă cu puricei din mămăligă
Lucrurile erau simple înainte, ţărăncile ştiau să facă bunătăţi din te miri ce, iar hrana era mai sănătoasă. Se foloseau ingrediente naturale, verdeţuri din grădină şi se consuma carne de la animalele…
Dulceaţa de portocale – soare pe felia de pâine
Dulceaţa de portocale nu e de lepădat, în special datorită gustului său uşor amărui şi a senzaţiei de bunăstare pe care-o dăruieşte atunci când îşi dezvăluie culoarea de soare pe felia de pâine. Reţet…
Din rețete lui tanti Nuți: vulcan de ciocolată
Îmi și vine să râd când îmi aduc aminte: prăjitura asta am învățat s-o fac când era fie-mea de la București studentă și a venit acasă cu trei colegi de facultate, buni prieteni, dintre care unul era n…
Bulz ciobănesc. Cum îl prepari acasă
Ne pierdem oare până şi reţetele tradiţionale? Ni se pare că e mai bun tot ceea ce e occidental şi modern, că un hamburger sau o paella sunt mai de soi decât ce pregăteau bătrânii? Anumite mâncăruri d…
Cartofi duchesse – o garnitură clasică și rafinată
Pentru a da eleganță unei mese de carne sau pește, chiar dacă este una obișnuită dar cu atât mai mult dacă este una de sărbătoare, pune alături o garnitură de cartofi duchesse. Pentru că arată uimitor…