Lista completă a afecțiunilor tratabile la Therme București – cel mai mare wellness din România. Vezi tarifele

Banner Film Experience

therme-bucuresti-tarifeSalut deschiderea celui mai mare complex de relaxare wellness și spa din țară pentru că este exact ceea ce promite.  Localizat în Balotești, județul Ilfov, foarte aproape de București, complexul oferă o experiență completă de relaxare și distracție.

Datorită apelor sale termale complexul a intrat și în preferințele persoanelor cu diverse afecțiuni. Dacă va continua să se dezvolte în sensul de a valorifica la maximum proprietățile curative ale apelor sale termale, acesta ar putea deveni un concurent redutabil pentru orice stațiune balneoclimaterică din România și, de ce nu,  o destinație turistică în sine.

Am stat de vorbă cu reprezentanții complexului Therme cerându-le lămuriri în această privință. De asemenea, am obținut detalii despre acționariat, planurile de extindere și serviciile ce vor fi disponibile și iată ce ne-au spus:

Therme acreditează ideea ca folosește apele termale ale Bucureștiului. Vă rog să detaliați!

Anumite rezerve de ape termale, între care și cea descoperită în nordul Bucureștiului și care este utilizată la Therme, conțin substanțe în a căror compoziție intră izotopi mai vechi decât Pământul – magneziu, fier, calciu, mangan, siliciu.

Acest „praf de stele” cum l-ar numi cosmologii, alături de zeci de alte substanțe active care compun straturile geologice ale Pământului și care s-au format odată cu el, se află la mii de metri adâncime, acolo unde găsim cele mai valoroase resurse de ape geotermale. 

Pentru a ajunge în piscinele de la Therme, apa geotermală a parcurs un drum de peste 3.000 de metri, echivalentul celei mai celebre artere din capitală, Calea Victoriei.

Ce conțin aceste ape și ce proprietăți curative au?

Apa termală de la Therme București este bogată în săruri minerale  – săruri de fier, magneziu, mangan, siliciu, calciu, cupru, zinc, seleniu – cu un PH neutru. Apa termală are acțiune curativă pentru multiple afecțiuni și îmbunătățește starea generală de bine a organismului. Sărurile minerale oxigenează țesuturile, magneziul ajută la regenerarea celulară, iar manganul are efect antioxidant.

În incinta Therme există câteva bazine cu diverse minerale. Care este conceptul care sta la baza realizării acestora, cum sunt îmbogățite aceste ape și ce virtuți curative are fiecare bazin in parte?

În zona Palm regăsim 3 piscine cu aromaterapie, îmbogățite cu substanțe minerale:  una cu sare de la marea Moartă, cea de-a doua cu litiu și cea de-a treia cu calciu si magneziu.  

Băile cu sare de la Marea Moartă sunt adevărate cure de înfrumusețare pentru că “aurul alb” stimulează sistemul imunitar, menține elasticitatea pielii, ameliorează afecțiunile pielii și pe cele ale aparatului respirator. În timpul băilor cu sare corpul preia mineralele valoroase și este întărită funcția naturală de protecție a pielii. 

Băile cu litiu – bună dispoziție garantată: litiul este răspunzător de buna noastră dispoziție și are un efect delicat asupra stării psihice. Cele mai noi cercetări au indicat faptul că litiul îmbunătățește starea de spirit chiar și în cazul unor stări ușoare de stres. Izvoarele cu conținut ridicat de litiu, cum sunt Karlsbad sau Vichy sunt folosite tradițional în acest sens.

Băile cu magneziu și calciu sunt sănătate pentru oase! Băile frecvente cu soluție de calciu au un efect de întărire a aparatului locomotor și asupra densității oaselor. Iar magneziul este considerat “mineralul sportivilor” pentru că reglează funcții importante în corp, precum metabolismul, ritmul cardiac, mineralizarea oaselor și transmiterea stimulilor nervoși asupra musculaturii.

În zona Elysium există și o piscină îmbogățită cu seleniu. Seleniul joacă un rol important în multe dintre procesele metabolice. Acest oligoelement esențial protejează celulele de influențele dăunătoare ale radicalilor liberi și stresului oxidativ și încetinește procesul de îmbătrânire a pielii. Iar în lunile toride de vară o astfel de baie îți protejează pielea de efectul nociv al razelor ultraviolete.

Câte minute de expunere ar fi ideale si cum ar trebui folosite pentru a aduce beneficii certe pentru sănătate?

Medicii recomandă o baie de 15 minute de cel puțin două ori pe săptămână.

Recomandați ca aceste proprietățile curative ale apelor să fie folosite și de către oamenii care au diverse afecțiuni? Care sunt acestea? Echivalează acest lucru cu a merge într-o stațiune balneo?

Apele de la Therme București au calități unice, datorită faptului că sunt extrase din adâncul pământului, de la o adâncime de peste 3.000 de metri, acolo unde poluarea industrială nu a ajuns.  Paleta bolilor și afecțiunilor care pot fi ameliorate cu ape termale apelor termale este extrem de variată:

Afecțiuni reumatismale: bolile reumatismale inflamatorii cronice – poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artrite psoriazice, antecedente de reumatism articular, afecțiuni reumatice articulare degenerative, tulburări de statică ale coloanei vertebrale și membrelor inferioare.

Afecțiuni ortopedico-traumatice: sechele după fracturi ale membrelor, fracturi vertebrale, sechele post traumatice musculare, cutanate.  Apele minerale calde din bazine facilitează hidrokinetoterapia de recuperare. Corpul este mai ușor în apă, iar vârstnicii se vor mobiliza mai ușor decât în kinetoterapia clasică.

Afecțiuni neurologice:

 • periferice: nevralgii de diferite tipuri, pareze și paralizii de nervi periferici posttraumatice sau prin compresiune, polinevrite
 • centrale: sechele după accidente vasculare cerebrale sau traumatisme cerebrale,
 • funcționale: nevroze astenice

Afecțiuni cardiovasculare: cure de recuperare după infarct miocardic acut, cardiopatii ischemice cronice, hipertensiune arterială, valvulopatii, arteriopatii periferice, boli venoase cronice  – insuficiență venoasă, varice.

Afecțiuni respiratorii și orl: cure de recuperare pentru boli respiratorii cronice,  bronhopneumopatii cronice obstructive – traheobronșite, bronșite cronice, emfizem pulmonar, astm bronșic cronic, fumători vechi, cu afecțiuni respiratorii frecvente mai ales în sezonul rece. 

Afecțiuni digestive, hepatobiliare: favorizate de consumul de alimente sau medicamente iritante sau toxice pentru stomac, intestin, ficat și căi biliare – alcool, fumat, cafea, condimente și sare în exces – gastropatii și duodenite cronice, ulcer gastric sau duodenal, constipație cronică, enterocolite, afecțiuni ale vezicii și căilor biliare.

Afecțiuni dermatologice: dermatoze exfoliative – psoriazis, ichtioze, keratodermii, algodermii – eczeme cronice, afecțiuni pruriginoase, piodermite cronice, eczeme constituționale cum sunt dermatite atrofice.

Alte afecțiuni: ginecologice  – anexite cronice, vaginite, boli metabolice  – diabet, obezitate, gută.

Apele termale și imunitatea pacienților de vârsta a treia

Apele termale aduc un dublu beneficiu sistemului imunitar: atât prin conținutul lor în săruri minerale, care stimulează metabolismul, îmbunătățesc circulația periferică, cresc oxigenarea țesuturilor și stimulează eliminarea toxinelor din organism

Efecte anti-aging: Datorită efectului lor antioxidant, apele termale întârzie îmbătrânirea celulară, cresc tonusul muscular și mobilitatea articulară,  încetinesc pierderile de memorie, au efect sedativ și antidepresiv, crescând astfel confortul organismului, rezistența la stres și calitatea vieții.

Cine sunt acționarii?

Therme București este un proiect dezvoltat de compania Therme București Nord, deținută de grupul A-HEAT GROUP AG în proporție de 26% și SC BSH Geotermie Nord în proporție de 74%. Având sediul la Viena, A-HEAT Group este un grup de companii lider la nivel mondial în domeniul soluțiilor energetice industriale, având peste 3. 000 de angajați și peste 300 milioane de euro cifră de afaceri.

Din punct de vedere tehnic și conceptual Therme București face parte din Grupul Wund, care deține 4 din cele mai de succes proiecte din Europa: Therme Erding, Therme Bad Wörishofen, Badeparadies Schwarzwald, Badewelt Sinsheim.

Practic, THERME București va fi proiectul cu numărul 5 dezvoltat după conceptul existent in grupul WUND, ceea ce îl plaseazGalaxy_6-therme-bucurestiă într-o rețea de succes testată deja, cu o reputație impresionantă, aducând în plus față de acestea o serie de inovații pe care le vom dezvălui publicului cât mai curând.

Proiectul actual se va largi? Daca da, în ce fel și ce noi servicii vor fi disponibile?

Zona preferată a familiilor, Galaxy, va beneficia de o serie de extinderi ce vor fi date în folosință începând cu luna martie și până la finele lunii iunie. Cu o investiție adițională ce se va ridica la aproximativ 6 milioane de euro, până la mijocul verii, zona Galaxy va fi extinsă cu o piscină exterioară cu poolbar, un restaurant cu o capacitate de 500 de locuri, o zonă adițională de relaxare cu 450 de șezlonguri și un nou tobogan spectaculos, Sky River.

Care sunt tarifele?

Tarifele iau în calcul o perioadă standard petrecută la Therme de 3,5 ore și sunt diferențiate în funcție de vârsta vizitatorilor  – reduceri pentru seniori și copii –  și zona vizitată  – Galaxy, Palm sau Elysium.

Familiile cu copii primesc discounturi speciale. Un bilet în zona Galaxy  costă 39 de lei pentru un adult, și echivalează cu 3,5 ore petrecute la Therme.

Pentru zona Elysium tariful este de 68 de lei, tarif care oferă beneficiul accesului gratuit în zonele Palm și Galaxy.

Copiii sub 3 ani nu plătesc. Lista completă de tarife poate fi consultată aici

Ambientul este impresionant! Chiar m-am întrebat pe ce cale a fost transportat ’’copacul vietii’’ care tronează la parter. Are o poveste a lui?

“Vedeta” Therme este copacul Tree of Life  – Ficus Religiosa –  supranumit și copacul înțelepciunii. Se spune că prințul Siddharta s-a așezat și a meditat sub el și acolo a găsit “iluminarea“, după care devenit Buddha.

Exemplarul de la noi are 120 de ani, a fost adus din China, iar drumul până la Therme a durat 2 săptămâni.

Urmărește aici o galerie foto de la Therme București:

Interviu realizat de Adriana Caranfil

 

 

 

 


Acest text este protejat de drepturi de autor. Este interzisă copierea sau reproducerea altfel decât este prezentat în Termeni și condiții.

Iti vor placea si...

3 Responses

 1. Bogzoiu Daniela says:

  O gama larga de afecțiuni ce pot fi tratate si din imaginile furnizate arată superb. O adevarata oaza de relaxare!

 2. dumitrescu raluca says:

  ar fi super daca s-ar gasi in mai multe locatii din tara ,sa avem acces mai usor la tratamente

 3. Barbalata (Puiu) Mirela says:

  Super. Centre de genul asta ar trebui cat mai multe si in tara, in provincie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 5 =