SĂNĂTATE

Planta despre care țăranii știu totul și orășenii nimic

aqui ahora - iarba grasa si salata
Previous ArticleIntră, mamă, pe Yahoo!
Comments (15)
 1. Dumitrescu Claudia says:

  O asteptam ,multumim !

 2. Paula Maria says:

  Sincer sunt surprisa,e prima oara cand citesc despre iarba grasa ca este buna… La este cat vezi cu ochii,dar niciodata nu imi trecea prin minte ca ar fi buna de mancat.

 3. Gabriela says:

  Multumim! Informatica este extrem de importanta. Astept cu interes informati noi.

 4. dinca says:

  Daca as face o cultura unde as putea distribui .de unde iau seminte?

  1. ViR says:

   Acum vreo 50 de ani, strazile si trotuarele erau pavate cu bolovani de rau rotunzi, intre care se gasea nisip. Aceasta planta crestea din belsug printre acesti bolovani si era de un verde proaspat extrem de placut, cu flori galbene stralucitoare, ocupand suprafetele radial si extrem de expansiv – absolut toate suprafetele libere ! pe vreme de seceta devine fada, nu mai este “grasa” ! un copil din vecini culegea in fiecare zi cate un brat de plante si le dadea la rate – faceti conexiunea logica in legatura cu ce calitate de carne se obtinea in acest fel ! De mai multi ani, cred ca s-au facut vreo zece, Partidul conducator a avut o idee mareata si a aruncat fan de munte peste Toata Tara – peste toate coclaurile insalubre ce trebuiau curatate si amenajate, pe marginea drumurilor si a gropilor, astfel ca RO a devenit peste noapte Pitoreasca ! in Bucuresti se gaseste pe toate trotuarele unde nu se circula sau unde vantul strange semintele ! Se poate lua o bucatica din planta si se pune in pamant – semintele coapte sunt greu de colectat, trebie luata capsula cand inca este verde si pusa astfel in pamant ! Rasare mai greu in primul an ! Creste pe pamant arid, usor nisipos si foarte usor umed ! Atentie la dosul frunzei ca este infestat sau distrus chimic ! Nu se accepta decat verdele crud, stralucitor si pe dos argintat si curat !

 5. RENATA says:

  NU IMI VINE SA CRED ! LA CARE EU O CONSIDERAM O FLOARE FOARTE FRUMOASA SI INTERESANTA ! 🙂

 6. ogica doinita says:

  Reteta de salata daca se poate. Multumesc!

 7. ViR says:

  Acum vreo 50 de ani, strazile si trotuarele erau pavate cu bolovani de rau rotunzi, intre care se gasea nisip. Aceasta planta crestea din belsug printre acesti bolovani si era de un verde proaspat extrem de placut, cu flori galbene stralucitoare, ocupand suprafetele radial si extrem de expansiv – absolut toate suprafetele libere ! pe vreme de seceta devine fada, nu mai este “grasa” ! un copil din vecini culegea in fiecare zi cate un brat de plante si le dadea la rate – faceti conexiunea logica in legatura cu ce calitate de carne se obtinea in acest fel ! De mai multi ani, cred ca s-au facut vreo zece, Partidul conducator a avut o idee mareata si a aruncat fan de munte peste Toata Tara – peste toate coclaurile insalubre ce trebuiau curatate si amenajate, pe marginea drumurilor si a gropilor, astfel ca RO a devenit peste noapte Pitoreasca ! in Bucuresti se gaseste pe toate trotuarele unde nu se circula sau unde vantul strange semintele – mai ales la capetele trotuarelor ! Se poate lua o bucatica din planta si se pune in pamant – semintele coapte sunt greu de colectat, trebie luata capsula cand inca este verde si pusa astfel in pamant ! Rasare mai greu in primul an ! Creste pe pamant arid, usor nisipos si foarte usor umed ! Atentie la dosul frunzei ca este infestat sau distrus chimic ! Nu se accepta decat verdele crud, stralucitor si pe dos argintat si curat ! Eram gata sa cred ca aceasta planta nici nu a existat vreodata !

 8. (puiu) barbalata mirela says:

  Asta nu stiam. Super tare.

 9. Grig says:

  In golf se vinde alături de frunze de nalba salbatica, patrunjel, marar, si alte frunze de salate…

 10. Aurelia says:

  Numele botanic il stie cineva?

  1. Valy says:

   GRASITA – PORTULACA OLERACEA Nume engleza :Purslane, Verdolaga, Pigweed, Little Hogweed, Pusley, Cuban Spinach

 11. o femeie says:

  multe daruri are natura, uitam insa de ele….

 12. Monika says:

  In țările arabe se manaca foarte mult este adevarat ca se face mâncare si salata din ea este tare buna puteti vedea rețetele pe net

 13. Maria M says:

  Nu imi a crede ca nu i se acorda importanta precum celorlalte “buruieni” si se consuma destul de putin avand in vedere ce beneficiu major aduce creierului. Pacat, poate in viitor isi va castiga statutul de planta minune.

Termeni și Condiții

Toate drepturile rezervate.
Este interzisă reproducerea integrală sau parțială a conținutului fără acordul AquiAhora, ...
mai multe ...

PARTENERII MEDIA

Politica privind Cookies

Aquiahora.ro foloseste atât cookie-uri proprii, cât şi de la terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate …
mai multe …