Cel mai consumat și popular aliment de pe planetă este totodată și un super-aliment deoarece conține numeroase substanțe nutritive cu rol esențial în menținerea stării de sănătate. Ouăle conțin vitam…
REȚETE SĂNĂTOASE
REȚETE SĂNĂTOASE
Ouă murate…?! Ce bunătate!
Ouăle murate reprezintă o delicatesă care i-a încântat pe britanici încă de la început de secol optsprezece, după ce obiceiul chinezesc de a mura totul, inclusiv ouăle, cucerise mare parte din Orient …
Maioneză sub 1 minut! Cât poți să o păstrezi la frigider?
Cine mai are timp în ziua de astăzi? Și mai ales cine riscă să se-nhame la un preparat atât de dichisit ca maioneza . căreia i-a mers vestea că e greu de făcut sau se taie când ți-e lumea mai dragă. Ș…
4 superalimente pentru prevenirea răcelilor de sezon
În această perioadă a anului este absolut crucial să consumăm substanțe nutritive care stimulează imunitatea. Medicii spun că persoanele care fac SARS CoV 2 nu sunt scutite de răceala sau gripă și că …
Educatori, învățați-i pe copii, prin joacă, despre nutriția sănătoasă!
Statisticile arată că un american consumă în medie 300 de ouă pe an, în timp ce literatura de specialitate descrie oul drept un aliment complet pentru că abundă în principii nutritive, conține multe …
Alimente pentru o bună imunitate în vremea pandemiei
În ultima vreme, auzim peste tot că o bună imunitate este baza evitării contaminării cu coronavirus. Specialiștii ne recomandă să ne hrănim bine pentru a întări imunitatea. Dar care sunt alimentele ca…
Salsa de iaurt – rețeta de bază
Uneori, atunci când mâncăm în oraș, ni se par neprețuite anumite îmbinări de arome, savurăm salate, pește sau carne fără să ne intereseze prea mult și cum au fost condimentate, doar de aia mâncăm în o…
Pâinea lui Dumnezeu – PÃO DE DEUS – desert portughez
Este o rețetă foarte iubită de copii și nu numai, se pregătește de sute de ani în special cu ocazia sărbătorilor religioase, dar se consumă tot timpul anului. La început se pregătea după 1 noiembrie, …
Peperonata – rețetă italiană cu ardei
Peperonata este destul de răspândită în Italia, mai ales în zona sudului, făcând parte din binecunoscuta gastronomie mediteraneană. Se poate consuma caldă, dar și rece, alături de ouă, brânzeturi sau …
Caisele, fructele verii. Cum prepari delicioasa cremă de caise
Știm c-a venit vara atunci când se coc caisele, sunt printre primele fructe care încep să ne lumineze privirea, chiar dacă sunt puse pe farfurie. Conțin multe vitamine și săruri minerale și au avantaj…