O rețetă originală, menită să vă pună creativitatea la încercare și să uimiți familia și prietenii. Va plăcea tuturor, inclusiv copiilor care de multe ori nu se lasă ademeniți prea ușor la carne și că…
REȚETE SĂNĂTOASE
REȚETE SĂNĂTOASE
Mămăligă cu ceva sau pizza falsă
De multe ori auzi pe careva: ”Diseară facem mămăligă! Vedem noi cu ce, cu ceva!” Iată o rețetă numai bună pentru perioada de post și nu numai, i se spune și ”pizza falsă” pentru că are aspect de pizza…
Spaghetele Shirataki – pentru cine vrea să slăbească
Ați auzit de pasta japoneză Shirataki? Este puțin calorică – doar 10 calorii la suta de grame, nu are gluten și este recomandată celor care vor să slăbească și persoanelor care suferă de celiachie și …
Ce se mănâncă în capitala europeană a culturii 2019
Patrimoniu UNESCO din 1993, Matera este anul acesta capitala europeană a culturii. Numită și ”Citta dei Sassi” – ”Orașul din pietre” – Matera este sculptată în calcar, prin 1950 oamenii l…
Mâncărică de buruieni
Unii ar spune ”n-am ajuns chiar așa de sărac încât să mănânc buruieni!” Apoi s-ar duce la magazin și ar cumpăra niște salată verde crescută în sere și hrănită cu chimicale, roșii din plastic și orice …
Cum pregătești pasca pentru Paște – iată aici o rețetă cu care nu dai greș
Inițial, pasca era un fel de pâine pregătită de evrei în amintirea fugii lor din Egipt, când pâinea se făcea din aluat nedospit, tocmai pentru că în acele momente dramatice nu aveau timp să mai lase a…
De ce e supa de găină un antidot pentru răceală
Dureri de gât, tusea, răceala se tratează pe de o parte cu medicamentele prescrise de medic, pe de altă cu introducerea multor lichide calde în meniu. 2 căni de supă de găină zilnic favorizează trata…
Ai mânca ceva bun?
Te-ai săturat de clasica zacuscă sau de tocănița de legume? Ai mânca ceva bun și nu știi ce? Ceva lejer și sănătos, bun de întins pe pâine? Pateurile vegetale sunt o idee bună, nu durează mult prepara…
Escabeche de sardine
Procedeu spaniol de origine arabă, escabeche este o modalitate de marinare, o tehnică de preparare și conservare a alimentelor, carne, pește, dar și verdețuri. Pe de altă parte, în ultima vreme, denum…
Supă – cremă de mazăre, o bunătate culinară
Mazărea face parte din familia leguminoaselor, alături de linte și soia. Legumele reprezintă o sursă importantă de proteine vegetale și carbohidrați, asigură energia necesară și ne dăruiesc importante…